Uslovi najma

City rent a car Beograd


Opšti uslovi

- Minimum 21 godina starosti
- Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid
- Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid
- Obavezno obezbeđenje depozita prema cenovniku kompanije

Dužina najma
- Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa)
- Vreme preuzimanja i vraćanja vozila trebaju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila

Plaćanje i Depozit
- Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to kreditnom karticom (Visa, Mastercard, Amex), uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom
- Depozit za vreme trajanja najma je obavezan, i polaže se putem kreditne kartice 
- Depozit se određuje prema cenovniku na osnovu grupe vozila i dužine najma

Preuzimanje i vraćanje vozila
- Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, odnosno na odabranoj lokaciji
- Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena, uz doplatu
- JEDNOSMERNI DOMAĆI NAJAM u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje
- JEDNOSMERNI MEĐUNARODNI NAJAM je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti
- Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo

Osiguranje vozila

CDW (Collision Damage Waiver) 
Osiguranje od štete sa učešćem u šteti. Ovo osnovno osiguranje je uključeno u cenu najma vozila. Lice koje je upravljalo vozilom u trenutku nastanka štete učestvuje u šteti do maksimalnog iznosa depozita.

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.


TP (Theft Protection) 

Ovo osiguranje je uključeno u cenu najma vozila, i pokriva štetu nastalu krađom vozila ili delova vozila

Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi City Rent a Car agenciji.


SCDW (Super Collision Damage Waiver)
Kasko osiguranje. Kupovina ovog osiguranja nije obavezna, ali postoji kao popularna i veoma preporučljiva vrsta dodatnog osiguranja. Kupovinom ovog osiguranja lice ne učestvuje u šteti, bez obzira na okolnosti koje su dovele do nastanka štete. Niske tarife doplate i veliko rasterećenje u vidu odgovornosti čine ovu vrstu osiguranja pogodnim izborom za korisnike rent a car usluga.

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.
 

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!
Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

POSTUPCI u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

- ODMAH da obavesti policiju i City rentakar o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
- Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju
- Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila
- Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

ZABRANE I NEOVLAŠĆENO UPRAVLJANJE VOZILOM

- ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće države i područja: Rusija, Belorusija, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.
- Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

- Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje City Rent A Car-a, prilikom preuzimanja vozila.
- Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe

Bulevar Zorana Đinđića 59/23, Novi Beograd 
+381 11 735 7606
City rent a car Beograd